torsdag 15 maj 2008

Liberalerna vs Socialisterna

Det blir ofta komiskt när liberalerna anklagar socialisterna för att vara rasistiska eller tvärtom. Det pågår en ständig tävling mellan partierna i vem som kan vara "generösast", dvs mest blåögd och korkad, i sin flyktingpolitik. Minsta uttalande som kan tolkas som att vi skulle minska på massinvandringen eller vilja kontrollera urvalet av vilka som kommer hit häcklas av motståndarsidan och det skriks om "rasism" och "invandringsmotstånd".

Skillnaden mellan liberaler som Billström och Malmström (båda fp) och socialister som Svensson och Larsson (båda v) är att de förstnämnda helst vill se arbetskraftsinvandrare medan de sistnämnda helst endast vill se flyktinginvandrare.

"Arbetskraftsinvandring" innebär i praktiken oftast att folk från låglöneländer kommer hit och gör så att företagen har stort utbud av arbetskraft och kan hålla lönerna nere ordentligt. Eller ha svartanställda de kan utnyttja till minimal utgift och utan att behöva ta ansvar om de skulle bli arbetsskadade etc. Och var är den här hotande arbetskraftskraftsbristen som man läser om i tidningarna? Vi har hundratusentals arbetslösa i Sverige, och vi som varit det vet hur svårt det är att få in foten på arbetsmarknaden. Företag som Ericsson och Telia drar ständigt ned på personal, nu ska försvarsmakten bantas ännu kraftigare, företag flyttar tillverkning utomlands, lågkonjukturen är på väg etc etc.

"Flyktinginvandring" innebär i praktiken att folk som har det relativt gott ställt i länder med låg levnadsstandard utnyttjar sina kontakter och pengar för att komma till Sverige för att få en högre levnadsstandard. Endast ett fåtal av dem är riktiga flyktingar.

Både liberalerna och socialisterna vill ha massinvandring av principskäl, liberalerna vill verkställa sin dröm om frihet för människorna och underlätta för företagen i sin dyrkan av marknaden. Vad det nu skulle vara för frihet i lönedumpning, kriminalitet, övervakningssamhälle, klassklyftor och social misär som massinvandring oundvikligen leder till. Socialisterna vill förverkliga sin dröm om det klasslösa och mångkulturella världssamhället. Tyvärr går de på en nitlott då öppna gränser leder till mer klassklyftor och inte mindre som de själva tycks tro.

Läs dem gräla här, här och här

2 kommentarer:

Dristig sa...

Jo, jag håller med dig.

Ett tips är att om du skriver om nyheter länka till nyhetssidan och använd twingly.com för att "pinga" din blogg så kommer det att länkas från nyhetssidan till din blogg. Du får mer trafik till sidan på så sätt.

DN.se tar bort det mesta som inte är PK men SvD är bättre.

MVH "Dristig"

Klas sa...

Gammalt blogginlägg - jag vet men iaf:

En fråga till dig:
Om du tror att invandrare som jobbar för sitt uppehälle tar jobben av dom som redan bor i landet - innebär det då att du anser att invandrarna är mycket bättre ?

Jag menar om dom som redan bor här hade varit bättre lämpade så hade dom ju fått jobben ? En arbetsgivare är ju för det mesta intresserad av produktiviteten/vinsten i 1a hand.

Och vad beträffar lönedumpning/svartjobb så är det en sak man får lagstifta bort och följa upp på annat sätt - har inget med invandring att göra.

Dessutom är det bevisat genom historien att handel och folk i rörelse genererar välstånd till alla. Men stängda gränser och isolering leder till misär.

Så tänk på att mer folk som kommer hit också genrerar fler jobb. Fast iof, gör man alla invandrare till offer och hjälper dom till ett bidragsberoende så är det ju inte så konstigt att de blir en belastning till slut.
Mao inte en invandrarfråga utan en invandringspolitisk fråga !

/K