tisdag 13 maj 2008

Aftonbladets ledare om Sverigedemokraterna

Aftonbladet skriver i sin ledare att "Den liberala morgontidningen (DN) kallar inte längre partiet som bildades ur rasiströrelsen ”Bevara Sverige Svenskt” för högerextremt."
Om huruvida Bevara Sverige Svenskt var rasisitiska eller inte tänker jag inte debattera här utan konsterar bara att Vänsterpariet bildades av kommunister, Kristdemokraterna av kyrkorörelsen som stödde abortförbud, Miljöpartiet av gröna tomtenissar som hade miljön som enda politiska fråga...ni förstår var jag vill komma? Aftonbladet verkar låtsas som om partier inte kan förändras över tid och det är en förolämpning mot läsarens intelligens.

"Sverigedemokraterna är inget vänsterparti. De är inte ens ett vanligt högerparti. De är ett högerextremt parti och ska behandlas som ett sådant."
Exakt vad är det som är högerextremt med SD? Kan Aftonbladet förklara det kanske? Vill SD förbjuda fackföreningar? Vill SD stänga gränserna helt för invandring för all framtid? Vill SD utvisa alla utländska medborgare? Vill SD omforma vårt demokratiska system och ge all makt åt en rikskansler, eller kanske kungen? Eftersom svaret är tydligt nej på alla dessa frågor kan inte SD kallas för "högerextrema".

Vidare "Sverigedemokraterna försöker framstå som skötsamma folkhemsivrare i lagomkläder. Men de har fortfarande ett djupt främlingsfientligt program. Alla samhällsproblem beror enligt sverigedemokraterna på invandringen. Vi-och-domtanken är stenhård. Till stenhård nackdel för ”dom”."
Vad är det som är främlingsfientligt i programmet? Ingenstans i det står att människor av annan etnisk härkomst skulle vara mindre värda eller att deras kultur är sämre än våran. Däremot är det så, att eftersom alla sju riksdagspartier och media låtsas som om massinvandring och mångkultur är helt problemfria, att SD måste ta upp invandringsfrågan som en förklaringsdimension när det kommer till samhällsproblem som brottslighet och bidragsberoende. Därmed kan man relativt enkelt beskylla SD för att enbart förklara problemen med invandringen. Det är väldigt fult att göra det, de som egentligen borde beskyllas är riksdagspartierna som ljuger, berättar halvsanningar, tillrättalägger statistik och sticker huvudet i sanden när det kommer till invandringspolitikens bidrag till samhällsproblemen!

"Precis som andra högerextrema partier i Norden och Europa väljer Sverigedemokraterna att sockra sin främlingsfientlighet med ”snäll” politik för ”vanligt folk”. De ropar: Vi är inte farliga! Vi förstår hur du har det!"
Här har aftonbladet konstruerat en situation där de målat in SD i ett hörn. Om SD enbart hade haft invandringspolitiskt program kan de beskyllas för att vara ett enfrågeparti, här beskyller man dem istället för att låtsas som att man blandat in "vanlig" politik för att locka folk. Får inte SD ha "vanlig", det vill säga politik som påminner om riksdagspartiernas, politik i sitt program?

"Den svenska borgerligheten måste vara tydlig: ”Så gör vi inte här!” Främlingsfientliga partier ryms inte på den traditionella politiska skalan mellan vänster och höger. Därför måste de bekämpas över blockgränserna."

Det stämmer inte. Deras invandringspolitik skulle kunna kategoriseras som "konservativ", alltså höger på den politiska skalan men eftersom det var länge sedan Sverige hade ett konservativt parti kanske Aftonbladet inte känner sådan politik när de ser den? Vad jag vet ska inte heller något parti, oavsett åsikter, "bekämpas" av alla andra partier i en demokrati. Då är det liksom inte en demokrati längre. Det Aftonbladet egentligen säger är att det är illegitimt att tycka att Sverige ska ha en restriktiv invandringspolitik. Har man den åsikten måste man bekämpas och tystas ned.

Inga kommentarer: