tisdag 13 maj 2008

Aftonbladet och Sverigedemokraterna

Samma dag huvudledaren handlar om Sverigedemokraterna handlar också den andra ledarartikeln och ledaren på kulturdelen om SD. Den andra ledaren handlar indirekt om SD då man refererar tidningen Fokus undersökning av hur landets kommuner lyckats med integrationen av invandrare. Gnosjö och Botkyrka är exempel på kommuner där integrationen fungerat bra enligt Fokus.
Aftonbladet drar på eget bevåg fram exemplet Ekerö. Där har man bestämt att ta emot 20 flyktingar per år samtidigt som man bestämt sig för att sälja ut det kommunala bostadsbolaget. Att göra så försvårar mottagningen eftersom få privata hyresvärdar vill ta emot dem. Aftonbladet kritiserar Ekerö för att endast ta emot 20 per år och menar att en rik storstadskommun borde kunna ta emot fler. De gör jämförelsen mot Södetälje som tar emot fler flyktingar på en vecka än Ekerö gör per år. Det kanske just det som är stor del av förklaringen till varför Ekerö är en välmående kommun medan Södertälje är drabbat av gängkriminalitet, upplopp och en ekonomi körd i botten?

Av någon anledning har en till förtalsartikel om SD hamnat hamnat som ledaren på kultursidorna trots att artikeln inte har något med kultur att göra. Den handlar istället om att försöka bortförklara SDs frampångar i opinionsundersökningar. Det faktum att de tre gånger hamnat över 4 -procentsspärren skrämmer Aftonbladet. Det blir allt svårare att förtala SD ju större de blir eftersom vanligt folk till slut skaffar information från annat håll än medierna och politikerna och kan dra sina egna slutsatser. Aftonbladet vill såklart inte att folk ska upptäcka alla lögner, halvsanningar och skönmålningar som de har tvingat på dem om massinvandringens konsekvenser. Därför är de rädda.

1 kommentar:

Tobias Lindgren sa...

Bra skrivet!