torsdag 8 maj 2008

Kriminell utlänning ställer krav på svenska kriminalvården

Visserligen har denna artikel någon månad på nacken nu men temat är fortfarande aktuellt. Original Gangsters "svenske president" Wojtek Walczak skriver i ett brev till kriminalvårdsverket om sin upprördhet över att en av medlemmarna blev förflyttad till anstalten i Kirseberg där han blev misshandlad av ett gäng Bandidosmedlemmar. Det har han rätt att upprörd över. Det är kriminalvårdens ansvar att se till att inte placera rivaliserande gäng på samma avdelning eller närliggande avdelningar. Däremot stannar han inte vid att kritisera denna händelse utan han kräver att OG-medlemmar ska få en egen avdelning på någon anstalt!

Javisst vore det bra, då kan de ju lugnt planera sina brottsliga aktiviteter. Det blir lättare att styra brott på utsidan med en tajt sammansvetsad grupp som är tillsammans 13 timmar om dygnet och så kan de planera framtida brott de kan utföra när de släppts ut från fängelset förstås... Walczak tycker att det är orättvist att medlemmar ur andra kriminella grupper som Bandidos, X-team och Asir får vara flera stycken på samma avdelning medan de ur hans gäng OG alltid får vara ensamma.

Min lösning på det här problemet är enkel: ingen som tillhör ett kriminellt gäng får vara på samma avdelning som en annan som är med i ett kriminellt gäng. De ska alltså alltid hållas åtskiljda från varandra. Rivaliserande medlemmar för att de inte ska puckla på varandra och medlemmar ur samma gäng för att de inte ska kunna planera eller utföra brott tillsammans, inne på anstalten eller utanför.

Walczak avslutar sin brev med att försäkra att det inte är av feghet han vill ha en egen avdelning: " – Missförstå mig inte nu, vi viker oss inte en tum för några av våra fiender!! Bandidos är våra fiender nummer ett!"
Det påminner mig om hur man själv var på lågstadiet, hur man planerade att slåss och kriga mot gänget med de elaka killarna i skolan...
Medlemmar i kriminella gäng är inget annat än förvuxna pojkar som döljer sin osäkerhet bakom sina pumpade biceps och medlemskap i ett häftigt gäng. Det skulle hjälpa samhället om folk började betrakta dem som sådana istället för att vara rädda för dem.

Inga kommentarer: