torsdag 3 april 2008

"Gömda flyktingar"

I min lokalblaska (Mitt i Upplands-Bro) är huvudartikeln denna vecka vad som skulle bäst kunna beskrivas som ett snyftreportage. Det handlar om Oscar och hans 15-åriga dotter som lever som "gömda flyktingar" i kommunen. Oscar tar ströjobb, bland annat på byggen, för 50 kronor i timmen och dottern "vågar inte berätta om sitt ursprung för sina klasskompisar" (!) Uppenbarligen är de inte speciellt gömda då fadern kan gå ut och jobba och dottern går i en skolklass. Flyktingar är de inte heller eftersom de flyttade ifrån "kriminaliteten och osäkerheten", enligt egen uppgift, i Chile. Vad jag vet måste man fly undan brinnande krig eller liknande för att få kallas flykting. Jag kan tänka mig att många människor i Sverige vill flytta ifrån kriminaliteten och osäkerheten i sina mångkulturella förorter utan att ha möjlighet. Ingen tidning brukar skriva snyfthistorier om dem och kalla dem flyktingar dock.

Historier som denna om "gömda flyktingar" syftar till att vi svenskar ska få dåligt samvete och vilja öppna upp våra gränser ännu mer för all jordens folk. Problemet är att det är en ren förlustaffär för båda parter. Utvandrarländerna mår inte bra av att sin befolkning flyttar därifrån och Sverige och svenskarna mår inte bra av att få sitt samhälle förvandlat till något helt främmande och annorlunda. Hur många ska vi ta emot om vi nu ska ta emot alla som vill flytta hit? 100.000 om året? 1 miljon om året?

Sverige har redan nu förvandlats till ett otryggt, splittrat och brottsbelastat samhälle och förfallet skulle ske ännu snabbare med ännu större invandring. "Kriminaliteten och osäkerheten" kommer bli lika stor här som i Chile och då kommer det vara försent att börja tillämpa restriktivare invandring. Dags att vakna upp? Börja med att ha en mer kritisk blick till blaskorna alla får utdelade till sin brevlåda. Det står samma smörja i den som i betaltidningarna. Samma retorik, skuldbelägga svenskarna med reportage om "gömda flyktingar", som handlar om människor som varken är gömda eller flyktingar.

2 kommentarer:

Joakim Lindrot sa...

Du har en mycket intressant och informativ blogg måste jag säga!

Ett tips är att lägga till några länkar i vänsterspalten till andra politiskt inkorrekta bloggar.

Och sedan få andra bloggar att länka till din :-) så upptäcker fler bloggen.

Kolla längst ner under inläggen på min blogg (www.befriasverige.blogspot.com) där finns de flesta bra bloggar som tips :-)

sverigevänliga hälsningar/
joakim lindrot

Mikael sa...

Tackar! Jag håller gradvis på att lära mig allt fler funktioner på bloggen och förhoppningsvis ska jag förstått mig på hur man lägger till länkar till andra bloggar snart! =)