torsdag 27 mars 2008

Holländare emigrerar

Enligt artikel i DN http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=754285 har många holländare tröttnat på sitt land och vill emigrera. Hela 38 procent vill flytta utomlands. De vill flytta från "tättbebyggelse och rasism" enligt DN. I DN's värld är det inte upplopp, gruppvåldtäkter, rån och våld man vill flytta ifrån utan "rasism", underförstått andra holländares rasism mot invandrare.

"Integrationen av invandrare har gått dåligt och de senaste åren har ökad främlingsfientlighet fram­kallat en öppen konflikt mellan holländare och muslimer som kulminerat i de två morden på filmaren Theo van Gogh och politikern Pim Fortuyn. Nu hotas åter­igen lugnet av populistpolitikern Geert Wilders islamkritiska film "Fitna"."
DN's tolkning är att det holländarnas fel att invandrarna inte kunnat integrera sig och att det är holländarnas främlingsfientlighet som lett till konflikt med muslimer och därmed till morden på van Gogh och Fortuyn. Vad det är för "lugn" DN pratar om skulle man också gärna vilja veta. De vanliga problemen som uppstår när hundratusentals personer från en vitt främmande kultur ska tvångsintegreras som våldtäkter, rån och stenkastning mot poliser definierar väl DN som "lugn".

När två personer mördats på öppen gata för att kritiserat islams inflytande i landet har man passerat "konfliktstadiet", snarare skulle man kunna kalla det för krigsföring från islamisternas sida mot islamkritiker. Inte konstigt att holländare vill flytta ifrån sitt redan överfulla land som dessutom utökats med miljontals invandrare med tillhörande problem. Problemet är att det kommer bli allt färre ställen man kommer att kunna fly undan problemen till allteftersom massinvandringen till Europa fortsätter.

Inga kommentarer: