torsdag 24 januari 2008

Förväntad censur från vänsterblogg

Jag kommenterade ett inlägg som vänsterbloggaren www.zaramis.nu/blog hade skrivit och inte särskilt förvånande godkände han inte min kommentar. Hans inlägg var från 01/22 och hette "Varför klarar inte Göteborgspolisen sitt jobb?". Den spekulerade i olika anledningar till varför Göteborgspolisen verkar ha tappat kontrollen över brottsligheten i staden. Min kommentar var om han någonsin funderat över att den massiva invandringen av människor som är många gånger överrepresenterade bland brottsförövare faktiskt är en bidragande orsak till att polisen tappat kontrollen. Göteborg är en av de kommuner i Sverige som tagit emot flest invandrare, både räknat i absoluta tal och per capita.

Denna kommentar ville han inte kännas vid och godkände den inte. Låt oss då titta på hans kommentatorsregler:

1. Anonyma kommentarer accepteras inte. Det innebär att felaktiga mejladresser inte heller är okej.
2. Osakliga personangrepp samt rena provokationer är inte tillåtet.
3. Rasistiska, sexistiska, islamofoba, homofoba, antisemitiska eller på annat sätt stötande kommentarer är inte tillåtna.
4. Länkar till sidor med ovanstående innehåll samt till fascistiska, nazistiska eller religiöst fundamentalistiska hemsidor tillåts inte.
5. Rena reklamlänkar för hemsidor, bloggar eller annat tillåts inte.
6. Okontrollerbara och overifierbara faktauppgifter är inte tillåtet.
7. Off-topickommentarer raderas liksom one-liners som inte tillför nåt.
8. Personliga hälsningar etc och meningslösheter raderas.
9. Kommentarsfältet är till för kommentarer, inte långa artiklar. Såna får skrivas på egen blogg eller i nån tidning.

Den enda regeln jag skulle kunna tänkts ha brutit mot är nr 3. Men då sträcker man begreppet "rasism" mycket långt. Jag förstår inte vad som är rasistiskt i att påpeka att invandrargrupper är överrepresenterade i brottslighet. Antingen har han ett mycket luddigt begrepp om vad som är rasism eller så censurerar han helt enkelt obekväma kommentarer, de som inte tycker som honom. Jag har den policyn, som jag tidigare redan skrivit om, att jag tillåter alla kommentarer utom de som bryter mot svensk lag.

Jag återkommer snart med ett inlägg där jag analyserar en vänsterinriktad eller socialistisk samhällssyn.

Inga kommentarer: