söndag 15 juni 2008

Ökänd professor tappade fattningen

Tiina Rosenberg, professor i genusvetenskap vid Lunds universitet, ökänd för svenska folket som före detta frontfigur i Feministiskt Initivativ tapade fattningen vid en promoveringsmiddag på universitet. En underhållningsgrupp framförde en satirisk sång som blev för mycket för Rosenberg som gick fram och skällde ut gruppen i ett rasande tillstånd och sedan lämnade lokalen. Allt detta skedde inför 500 gäster som blev helt förstummade och en pinsam tystnad utbröt.

Med detta uppträdande visar Rosenberg vilken intolerant person hon är. Den typ av radikalfeminism hon företräder handlar definitivt inte om tolerans och att alla ska kunna vara sig själva utan att ersätta nuvarande samhällsnormer med andra. Rent konkret innebär det att man är emot (för att inte säga hatiska mot) allt det som vanligt folk betraktar som naturligt eller normalt: heterosexualitet, kärnfamiljen, att män och kvinnor uppträder olika etc.

Personligen tror jag FI gjorde sig själva en stor otjänst när de tog in en sådan extrem person som Rosenberg som en av sina ledare. De tänkte väl att det skulle ge akademisk glans åt partiet men Rosenbergs queerfeministiska idéer var knappast något som tilltalade det svenska folket. Hon hoppade av innan valet men skadan var förmodligen redan skedd. FI floppade med ca 0,7 procent av rösterna, trots den populära Gudrun Schyman som huvudledare för partiet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tiina är en person som framkallar kalla kårar, hon verkar riktigt obehaglig och vi får gissa att det är hennes syfte att vi ska känna så också.