fredag 6 juni 2008

Den politiskt korrekta rapporteringen om Sveriges Nationaldag

Ibland framträder medias åsiktslikriktning tydligare än vanligt. Som idag - den svenska nationaldagen - en dag att fira Sverige och det typiska svenska kan man tycka. Medierna i Stockholm i form av de fyra största tidningarna DN, SvD samt gratistidningarna Metro och City har dock en annan syn som blir pinsamt övertydlig i respektive Nationaldagsreportage. Man passar förstås på att rapportera om de nya svenskarna, lyfta fram dem och rapportera om vad de tycker om Sverige och lägga ut bilder på dem.

SvD väljer att åka till Skärholmen, en av Stockholms mest mångkulturella förorter, och intervjua en invandrarkvinna i slöja:
"- En nationaldag är inget litet! "Idag ska vi dansa och ha roligt" sa jag till min dotter. Jag kunde inte förklara exakt vad vi firar, men alla fester är bra eftersom vi som bor här möts och har kul tillsammans. Då får man mindre fördomar.
På bänken framför Kevser Kaya och hennes dotter Nisa sitter 84-åriga Birgit Hultberg. Hon klappar händerna ovanför huvudet till Golbangs persiska dansmusik."
Kommentarer känns överflödiga.

DN rapporterar om nyutnämnda svenska medborgare i stadshuset.

I City skriver en svart kille:
"Sverige åt svenskarna. Ja, då menar jag afro-svenskarna, latino-svenskarna, Mellanöstern-svenskarna och asiat-svenskarna
Men nej, jag menar inte ”bitter sosse, röstar på Sverigedemokraterna i stället”-svenskarna, inte heller ”vi har ju samma hudfärg så du ska låta mig snatta”-svenskarna som springer in och ut i mataffären som är mitt jobb när jag inte kämpar med frilanskarriären."

I Metro låter man fotografier på mörkhyade och svarthåriga personer dominera helt.

När de fyra största tidningarna i Stockholm har det här upplägget måste varje icke-hjärntvättad svensk reagera. Vi svenskar har mycket att vara stolta över: vetenskapsmän som Anders Celsius och Carl von Linné, Nobelpriset, den längsta sammanhängande freden i världen, vacker natur, fyra årstider, musikexportframgångar etc. Denna politiskt korrekta hysteri och hjärntvätt tidningarna försöker prångla på oss - att Sverige endast är bra genom internationella influenser - behöver vi inte.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är tur att dom inte intervjuade några svenkar, det hade ju pajjat stämningen en del

Anonym sa...

Jag håller med, det är ganska patetiskt att se. Men de är väl rädda för att klassas som nazister annars antar jag.

greengoblin sa...

Håller med till 100 procent. Att visa en blond sverigefirare är ju numera förbjudet i det här landet. Å andra sidan, lita på att SD kommer att storma fram i nästa val....

Anonym sa...

Dagen borde döpas om till "Svartskallarnas nationaldag". För som svensk har man inget nöje eller utbyte av den. Mest ett spektakel av PK-media och politiker, ett "von oben"-arrangemang....