onsdag 18 mars 2009

Säkerhetsföretag och polis

Enligt min lokaltidning har säkerhetsföretag blivit allt fler och fler i takt med att polisen lägger ner fler och fler utredningar pga bristande resurser. Dessa säkerhetsföretag erbjuder privatspanare som kan sätta igång med brottsutredningen direkt. Antalet poliser var år 2008 18500, 1000 fler än 1982. Dessa siffror innebär att antal poliser per 100.000 invånare år 1982 var 210 stycken. 2008 har vi 200 poliser per 100.000 invånare. Fler poliser har idag skrivbordsjobb, dvs är inte ute och patrullerar på gator och torg. Detta samtidigt som antalet anmälda brott per år ökat med 39 procent från 1982 till 2008. Inte konstigt egentligen att företag och privatpersoner börjat vända sig till säkerhetsföretag.

Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi ser fara för rättsäkerheten när bara de som har råd kan köpa sig brottsutredredningar. Ja du Jerzy...du och dina kriminologkollegor har ett stort ansvar för uppbyggandet av samhället där brottsligheten har ökat så katastrofalt. Jerzy är så väldrillad att han förmodligen automatiskt skulle upprepa mantrat om att brottsligheten inte ökat, bara anmälningsbenägenheten och att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken endast pga diskriminering, om man så väckte upp honom mitt i natten. Jerzy har stort ansvar, tillsammans med politikerna som öppnat gränserna för kriminella och kriminialitet. Samt journalisterna som mörkar mångkulturens konsekvenser och invandrares brottslighet.

Sanningen är att politiker inte bryr sig för fem öre om vanligt folks säkerhet. Hade de gjort det hade de inte öppnat gränserna för massinvandring, slopat gränskontroller och låtit polisen förfalla i relativt antal och sparkat de civilanställda inom polisen.

Konsekvenserna av den förda politiken och åsiktsförtrycket mot de som tycker annorlunda är att de rika låser in sig i "gated communities" med vakter och stängsel och köper utredning om de blivit utsatta för brott. Vi som inte har råd kommer att få våra brottsanmälningar nedlagda på tidigt stadium.

2 kommentarer:

mia sa...

kriminologer är egentligen utomjordingar som bara vill förstöra för att sedan själva ta över Sverige. Finns väl ingen annan motivbild va? Nä du mickeh med h på slutet: KOrkade människor som du är roten till allt elände.

Mikael sa...

Nix, det är dom inte. Dom är däremot vädigt blinda och vägrar se och skriva om hur invandringspolitiken driver på brottsutvecklingen i landet. Japp, det stämmer, om bara folk blev liberalt inställda till invandringen skulle alla problem försvinna direkt. Det är ju uppenbarligen vad du tror.