söndag 4 juli 2010

Hur många fler mord är lagom?

Hur många fler mord, upplopp, skolbränder och stenkastning mot polis, bussar och brandkår ska vi ha innan det erkänns att "utanförskap" inte är den bakomliggande faktorn?
I mångkulturella Malmö har nerskjutna personer och skottlossning blivit vardagsmat med sex nerskjutna personer sedan juni. I Södertälje sköts nyligen två bröder ihjäl, den ena av dem spelade i Assyriska, ett fotbollslag ur superettan och benämns av media som "fotbollsstjärnan".
Sarnecki säger i en kommentar att situationen är "oerhört allvarlig" och att det beror på att det finns många personer med allvarliga sociala problem i Södertälje. Det stämmer Jerzy, och de sociala problemen beror till stor del på massinvandringspolitiken som fortgått under lång tid, med stor grupp av människor som kommer till en ort där det varken finns bostäder eller arbeten så att det räcker till. Men det är inte förklaringen till att det sker många mord just där. Det finns andra orter med sociala problem där det i stort sett inte sker några mord. Problemet ligger i etniska konflikter och konflikter mellan olika kriminella gäng som tillåtits etablera sig där. Gängen kan bildas på grund av fattigdomen och svenskföraktet som massinvandringen bidragit till. Det vet nog Jerzy, men han har byggt sin karriär på att förneka etniska aspekter av brottslighet för att istället söka konstruktivistiska förklaringar som att anmälningsbenägenhet av brott och hur allmänhet och polis behandlar förortsungdomar och brottslingar och kommer aldrig att ändra på sig.
I invandrartäta förorten Fittja söder om Stockholm har personer skjutits ihjäl i anslutning till lokalen ungdomens hus och det har blivit upplopp när polisen försökte visitera ungdomar där efter att ha upptäckt att några av dem använt farliga gröna laserpekare.
I Rinkeby norr om stan är bränder, vandaliserade bilar och stenkastning mot polis och brandkår också vardagsmat.
Hur mycket mer ska svenskarna tåla? När är det dags att säga stopp?

4 kommentarer:

Marie sa...

Problemet är att de som inte stryker de etablerade partierna medhårs vad gäller invandringen blir stoppade i karriären och utfrusna från etablissemanget. Det är alltså rent egenintresse som styr, inte det svenska samhällets väl och ve. Jerzy är inte ensam att prostituera sig för att få en bra ställning och standard. Han är naturligtvis inte dummare än att han har ögon att se med och kan förstå kritiken från SD och andra som är kritiska till de enorma kostnader man låter svenska arbetare betala. Men resonerar som flera i chefsställning inom t.ex. polisen: Kör skiten i botten så får man börja om sedan. De får ju inte heller vara "rasister" och tala om sanningen. Då blir det ett himla liv i media. En grupp nämndemän besökte ett fängelse och såg att minst 90 procent av de intagna var av utländsk börd. De blev tillsagda att vara lite diskreta med den uppgiften. I vems intresse kan man då fråga sig.

Anonym sa...

Problemet är generaliseringar.

Vi som kvalificeras till kategorin/generaliseringen invandrare blir själva häpna när vi läser om alla dessa mord och de allt grövre våldsamheterna.
Det är ingen av oss som "har det i blodet" som du försöker få det till. Det känns grymt kränkande att läsa den typen av generaliseringar.
Att du i många av dina artiklar hänvisar till "etnicitet" och försöker göra kopplingen till en persons våldsbenägenhet ger en antydan till dina rätta färger.

Nej det är inte rasism, det kallas rasbiologi.
Och sånt var man väldigt duktig på att göra förr i tiden. Men jag vet inte hur modernt det är idag.

Missförstå mig inte. Jag vill också ha förändring. Jag vill också att mina pojkar skall kunna vara utomhus och leka med andra barn utan att behöva riskera utsättas för våld. Vi har samma behov. Men ditt sätt att skriva och efterfråga förändring osar hat och intolerans.

Du missar helt den andra sidan av myntet. Alla de lyckade fall av integration. Alla de positiva människor som faktiskt bryr sig om Sverige, som älskar Sverige och gärna står upp för detta landet. Vad är det för budskap du sänder till oss?

Om jag som högutbildad höginkomsttagare/skattebetalare och solidarisk medlem av det svenska samhället känner mig kränkt av dig. Vad har du åstadkommit då?

För du tror väl inte att alla de där dräggen du spyr galla över läser din blogg? Nej, det är bara vi andra som får bära hundhuvudet pga ditt hat och din intolerans som gör det.

Mikael sa...

Hej anonym. Tack för ett vettig motkommentar!
Jag har aldrig försökt få det till att någon har våld i blodet. Att olika etniciteter samlade på samma ställe däremot hamnar i konflikt med varandra behöver man bara titta litegrann på historien så ser man att det stämmer. I Jugoslavien t ex höll en diktator ihop folken men när den diktaturen föll samman bröt helvetet löst.
SD och jag har aldrig pratat om att utvisa integrerade invandrare enbart om reduktion av invandringen och utvisning av kriminella samt uppmuntran till frivillig återvändning av grupper till länder där läget bedöms vara stabilt.
Att du känner dig kränkt är beklagligt men det hindrar inte mig från att ha åsikter och debattera. Alla blir kränkta av någon eller någonting och om vi skulle rätta oss efter det skulle vi inte ha någon debatt alls. Vad jag åstadkommit är inte relevant i sammanhanget, där närmar du dig den hatiskhet och intolerans mot andra du säger dig vilja motverka.
Har inga förhoppningar om att "dräggen" läser mina inlägg, däremot att folk som tvekar inför att ha synpunkter på invandringspolitiken och är allmänt osäkra ska få lite nya kunskaper och argument i om hur nedbrytande och katastrofal nuvarande invandringspolitik är.

Mikael sa...

Marie, ja naturligtvis är det del av förklaringen. För att bli välkomnad i forskningsvärlden får man inte ha för avvikande åsikter om saker och ting. Precis som i alla andra organisatoriska sammanhang. Nu är det ju så dessutom att alla forskare måste ansöka om pengar till sin forskning hela tiden och kommer man fram till obehagliga saker sätter man framtida ansökningar på spel.