lördag 17 oktober 2009

Expressen slår nytt rekord i vinklad journalistik

Sverigedemokraternas Björn Söder hade använt Astrid Lindgrens Bröderna Lejonhjärta för att illustrera sin vision av SD's väg mot riksdagen och vad som bör göras för Sveriges utveckling. Inget otillåtet i det, så vitt jag vet. Expressens Karin Eriksson, som var där och hörde talet, gillar uppenbarligen inte SD och försöker förmodligen slå något slags rekord i subjektiv och vinklad journalistik i sin artikel. Hon beskriver bland annat att Söder "gjorde en attack på unga invandrare". Vad själva attacken bestod i skriver hon dock inte, bara att han uttalade "Vad hade Astrid Lindgren sagt om sett dagens svenska samhälle?" Söder hade därefter lovprisat Lindgren som kärnfamiljens försvarare enligt Eriksson, därför försöker hon förlöjliga det påståendet genom att räkna upp alla Lindgrens karaktärer som inte bor i en kärnfamilj som till exempel Pippi Långstrump.

Vill man inte ljuga rent ut vad som sades och hände på kongressen får man väl göra sitt så gott man kan och slå nya bottenrekord i vinklad journalistik tydligen.

DN har också tagit tilfället i akt och skriva om SD.

Expressen
DN

1 kommentar:

Osmo sa...

Pjosk det var ju skoj att han står och svamlar en massa nonsens som han inte kan referera tillbaka till. Bortom Madicken och på sätt och vis Ronja Rövardotter som lever i ett kriminellt kollektiv så är ju ingen av Astrids karaktärer direkt kärnfamiljtyper och en politiker som gör bort sig, om och om igen förtjänar en släng av sleven.