onsdag 23 september 2009

De "apatiska" flyktingbarnen och den "gode" Gellert Tamas

Nu kommer det nya turer om de så kallade "apatiska" flyktingbarnen i och med en nyskriven bok av Gellert Tamas och en artikelserie i Aftonbladet. Tamas säger sig att komma med sanningen om hur svenska experter och politiker bortförklarade fenomenet och misstänkliggjorde barnen och deras föräldrar. Sanningen är den här: det finns gott om folk som gör vad som helst för att få uppehållstillstånd i Sverige, inklusive hjärntvätta och droga barn. Sina egna barn eller några andras. I Sverige borde man gjort som i Norge, genast avskilja barnen från de vuxna, så hade de genast tillfrisknat.

Barnen är brickor i spel som används för att få tillgång till en land med hög materiell levnadsstandard och tryggad försörjning. Det är betydligt enklare och billigare att droga och manipulera barn än att muta handläggare på migrationsverket eller betala hundratusentals kronor för ett skengiftermål eller någon av alla olika tekniker som används för att få uppehållstillstånd i Sverige.

Thomas Jackson, som är läkare specialiserad på psykiatri, har skrivit en bok som heter "Copycatbarnen" som handlar om hur barnen manipuleras och hotas till att ligga i säng i åratal för att kunna visa upp symtom på apati och användas som brickor i spelet om att få uppehållstillstånd. Copycat-effekten uppstår när medierna skriver om barnen och hur grymt det är att de inte får uppehållstillstånd, då sprider sig utnyttjandet av dessa barn.

Alltmedan de "goda" som Tamas gör allt för att Sverige ska ta emot alla lycksökare som kommer hit till vilket pris som helst.

AB1
AB2

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för en saklig kommentar som lyfter fram den sida av problematiken som Tamas medvetet döljer för allmänheten.
Gustaf

M.S. sa...

Du avfärdar Tamas och hans slutsatser, uppenbarligen utan att ha läst hans bok. Man kan fråga sig varför, men svaret är ju ganska självklart.. de fakta han lyfter fram passar inte in i en främlingsfientlig människosyn - "bäst att klanka ner och underminera bäst man kan".

Läkaren Jackson, som du refererar till, har för övrigt kopplingar till högerextrema grupper i Sverige. I hans bok lyser frånvaron av sakliga belägg för påståenden om simulering med sin frånvaro. Jacksons oseriositet avslöjandes även med all önskvärd tydlighet i den intervju där Tamas ställde honom mot väggen i Uppdrag Granskning.